Op dit blog maak je kennis met privacyvriendelijke internetdiensten. Ik schrijf over alternatieve programma’s waarmee je grip krijgt over de data die je deelt. Op deze pagina lees je meer over de achtergrond.

Volgende halte: transparante wifi-tracking

Afgelopen week maakte de NS bekend dat ze wifi-trackers inzet om reizigers op het station te volgen. De Autoriteit Persoonsgegevens reageerde vervolgens dat het belangrijk is dat reizigers goed op de hoogte zijn. Wat mij betreft is het vooral relevant om te weten hoe je gevolgd wordt in plaats van dat je gevolgd wordt. Het zou daarom mooi zijn als de NS transparant is in haar tracking methode. Hierdoor kunnen reizigers zelf nagaan of hun privacy in het geding is.

[Lees verder]

E-mail kent geen briefgeheim

Gmail, Hotmail en Outlook.com maken e-mailen zo makkelijk. E-mails zijn toegankelijk vanaf ieder apparaat en elke locatie. Recente berichten maar ook e-mails van jaren terug. In mailboxen staat van alles: tickets, bestellingen, liefdesbieven, foto’s en ga zo maar door. Handig natuurlijk dat jij toegang hebt tot dit persoonlijke archief, maar je bent niet de enige. Mailaanbieders lezen ook graag mee.

[Lees verder]